Всички в Америка наричат българина “Вези, стрелбата му от тройката била като масло Ако

...
Всички в Америка наричат българина “Вези, стрелбата му от тройката била като масло
Ако
Коментари Харесай

Везенков с нов прякор в Сакраменто


Всички в Америка наричат  българина “Вези ”,  стрелбата му от тройката  била като масло

Ако си мислите, че всички в “Сакраменто ” назовават Александър Везенков Саша, бъркате. Оказва се, че родната звезда в НБА си има прякор в Америка. И той е галеното на семейството му - “Вези ”.

Това стана ясно след триумфа на “Кингс ” над първенеца в НБА “Денвър ” със 123:117. Малко след успеха в обществената мрежа на “Сакраменто ” се появи клип на нашия, на който той бележи единствената си тройка в срещата против Никола Йокич и компания.

“Стрелбата на Вези влиза като масло в коша ”, написаха в формалния си профил във фейсбук от “Кингс ”.

Интересното е, че най-полезният състезател в Евролигата за миналия сезон е именуван Вези и в България. По всяка възможност съотборниците на родната звезда в НБА са го попитали по какъв начин желае да бъде именуван, откакто се причислява към отбора на “Кингс ”.

Срещата против първенеца “Денвър ” бе 6-а подред, в която състезател №1 на България бележи най-малко една далечна пукотевица в лигата на извънземните.

Във втори следващ дуел пък Везенков игра във всичките четвърти на срещата. Той игра тъкмо 14 мин. Макар да нямаше най-хубавия си ден откъм пукотевица - едвам 4 точки, родната звезда в баскетбола имаше голяма заслуга за триумфа над настоящия първенец на НБА. Везенков приключи с коефициент на потребно деяние 14. Само звездата на “Кингс ” Де'Арън Фокс приключи с по-добър индикатор - 22.

В срещата против първенеца българинът за първи път пропусна изстрел от наказателната линия, откогато заигра в НБА. Саша бе фаулиран от зоната за 3 точки и това го прати на линията. Нашият обаче съумя да вкара единствено единия от трите си опита.

Следващият мач за Везенков и компания е 1/4-финалът от новия шампионат на НБА, а противник е “Ню Орлианс ”. Двубоят е във вторник рано сутринта.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР